INFORMATION TILL PATIENTER SOM SKA LOKALBEDÖVAS

Lokal bedövning ges genom injektion av lokalbedövningsmedel i det område som ska opereras. Det kan just vid injiceringen upplevas som lite obehagligt. När området är bedövat känner du ingen smärta, men du kan följa ingreppet genom att det drar och trycker i operationsområdet, när kirurgen arbetar.  Men du kan inte känna skillnad på instrument och en bomullspinne.

14 dagar före operation bör du undvika att äta smärtstillande medicin som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Magnecyl kodein Asperin, Treo). Du ska inte heller inta fiskolja eller vitaminpiller, även detta 14 dagar innan operationen, eftersom dessa är blodförtunnande.

Undvik krämer, smink och nagellack på operationsdagen.

Alla värdesaker ska lämnas hemma eftersom kliniken inte tar ansvar för dem.

Det är en bra idé att klä dig i löst sittande kläder som kan öppnas fram och som du känner dig bekväm i. Har du fått något lugnande är det både farligt och olagligt att köra efter operationen och du bör därför ordna transport till och från kliniken.

Det är alltid bäst att du har någon som stöd hos dig det första dygnet efter operationen.

Om du behöver ett lugnande medel före operationen måste du fasta och inte heller dricka vätska 6 timmar före tidpunkten för operationen. Den informationen får du under konsultationen.