Fettsugning hos AK Nygart i Malmö

Även om man är slank kan man ändå ha fettdepåer på halsen, bröstet, magen eller på höfterna (love handles), utsidan av låren (ridbyx lår) eller innerlåren. På AK Nygart i Malmö har vi mångårig erfarenhet av att utföra fettsugningar.

Syftet med fettsugning är att göra kroppskonturerna mer proportionella. Oftast är storleken och formen på våra kroppar på ett karakteristiskt sätt nedärvda från våra föräldrar. Våra arvsanlag och hormoner styr hur fettceller samlas på olika kroppsdelar. Vissa fettansamlingar påverkas mycket lite av motion och diet och det är för dessa som fettsugning är mest lämpat. I stort sett alla ytliga delar på kroppen som har ett överskott av fett kan behandlas hos AK Nygart i Malmö. Vissa områden är dock betydligt vanligare, exempelvis lår, höfter, mage, midja och haka*.

Vi föds med ett visst antal fettceller. Viktökning innebär en förstoring av dessa. Fettsugning till skillnad från viktminskning minskar antalet fettceller och ger därför en permanent effekt. Fettsugning är ingen bantningsmetod utan avsedd för avlägsnande av lokaliserad fetma. Har du problem med övervikt är det viktigt att du har bra kost- och motionsvanor. Ibland kan även rådgivning angående detta vara en förutsättning för att få ett bra slutresultat.

En viktig faktor för resultatet är hudens elasticitet. En bra elasticitet gör att huden drar ihop sig efter en fettsugning. Nedsatt elasticitet kan till exempel uppstå med stigande ålder, i solskadad hud eller i områden där huden varit uttänjd under lång tid. Hudens elasticitet är dessutom varierande på olika ställen på kroppen.

För att förstå hur en fettsugning fungerar så rekommenderar vi alltid en konsultation hos våra plastikkirurger i Malmö. Då kan du i lugn och ro få information om hur det fungerar, och eventuellt boka en tid i Malmö för en fettsugning.

*Vi vill understryka att en fettsugning inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.