Bukplastik: uppstramning av huden på magen och bukvägg

Många människor lider av fettöverskott på buken. I vissa fall går detta att åtgärda med fettsugning, men många gånger som exempelvis efter en graviditet eller kraftig viktnedgång finns även ett hudöverskott. Liten, stor och full bukplastik utför vi i Malmö med proffessionella och erfarna kirurger för att alltid uppnå ett bra resultat.

Information om bukplastik i Malmö

Finns det överskott på fett och hud både ovanför och nedanför naveln rekommenderar vi en mer omfattande bukplastik, så kallad full bukplastik* eller full bukplastik. Ibland uppstår överskott av fett och hud endast nedanför naveln. Då rekommenderar vi en mer begränsad bukoperation, så kallad minibukplastik eller liten bukplastik. Vi utför liten bukplastik, stor bukplastik och full bukplastik här i Malmö.

Uttänjda bukmuskler, som har förslappats efter till exempel en graviditet, åtgärdas också vid en bukplastik. Om fett- och hudöverskottet även fortsätter på kroppens baksida behövs en så kallad cirkumferent bukplastik för maximal effekt. Om magen är stor på grund av fettansamling inne i buken (runt tarmarna) hjälper inte bukplastik och fettsugning. Detta kan endast åtgärdas genom att motionera och äta rätt.

Så fungerar det att få bukplastik i Malmö

Vid ett första besök hos oss träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor. Vid besöket får du även information om vad ingreppet kan kosta, våra väntetider kring bukplastik i Malmö m.m. Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar och får information om vilka områden som kommer att förbättras vid en bukplastik.

Om du väljer att gå vidare med en operation hjälper vi dig att boka en operation för bukplastik i Malmö.

 

*Vi vill understryka att oavsett om det är liten, full, eller stor bukplastik så garanterar vi inte samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.