Bröstförminskning

På AK Nygart i Malmö har vi lång erfarenhet av bröstförminskning. De huvudsakliga skillnaderna mellan en bröstförminskning och ett bröstlyft är att vid ett bröstlyft avlägsnas i princip endast hud, medan man vid en bröstförminsk-ning även avlägsnar delar av bröstvävnaden. Bröstlyft kan även kombineras med bröstförstoring om man önskar större bröstvolym.

Vad är bröstförminskning och bröstlyft?

Kvinnor som vill göra en bröstförminskning har ofta stora besvär från rygg och axlar, medan kvinnor som söker för bröstlyft mer lider av bröstens utseende. En bröstförminskning och ett bröstlyft är liknande ingrepp, men vid ett bröstlyft avlägsnas huvudsakligen endast hud, medan man vid en bröstförminskning även avlägsnar körtelvävnad*.

Vad händer hos oss?

Vid ett första besök hos oss i Malmö träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål, går igenom hur en bröstförminskning fungerar och svarar på dina frågor. Vid besöket får du även information om vad en bröstförminskning i Malmö kan kosta, våra väntetider mm.
Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar och får information om vilka områden som kommer att förbättras med en bröstförminskning. Om du väljer att gå vidare med en operation hjälper vi dig att boka en operationstid i Malmö.

Ibland rekommenderar vi att du genomgår en mammografiundersökning innan operationen. Det gäller främst äldre kvinnor och kvinnor med ärftliga anlag för tumörer.

*Vi vill understryka att en bröstförminskning inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.