Ögonlocksoperation: tunga och hängande ögonlock

På AK Nygart i Malmö har vi lång erfarenhet av ögonlocksplastik. Anledningarna för att vilja göra ögonlocksplastik är många. Med åldern försvinner ofta ögonens ungdomliga och uppmärksammade uttryck. Bland annat för att tunga och hängande ögonlock samt påsar under ögonen ger ett trött och åldrat utseende.

Vad är ögonlocksplastik?

Ögonlocksplastik för att åstadkomma ett yngre och piggare utseende kring ögonen är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen som utförs på medelålders patienter. Ibland genomförs ögonlocksplastik i Malmö även på yngre patienter, som vill åtgärda ett trött och svullet utseende som kan bero på arvsanlag*.

Åldrandeprocessen innebär att huden förändras med sämre elasticitet och ett tilltagande hudöverskott. Den sämre elasticiteten i vävnaderna gör att det fett som omger ögat buktar ut. Hur de övre ögonlocken ser ut har också ett klart samband med den tilltagande överskottshuden i pannan och en sänkning av ögonbrynen. De undre ögonlockens utseende har också ett starkt samband med hur kindfettet sänks under åldrandet. Detta gör att ett mellanansiktslyft ibland är en bättre åtgärd än ögonlocksplastik för att föryngra ögonlocken.

Vad händer hos oss?

Vid ett första besök hos oss i Malmö träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål kring ögonlocksplastik. De går igenom operationen och svarar på dina frågor om hur det är att göra ögonlocksplastik i Malmö. Det är viktigt att du har realistiska förväntningar och får information om vilka områden som kommer att förbättras vid ögonlocksplastik. Vid besöket får du även information om vad ingreppet kan kosta, våra väntetider mm.

Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Om du väljer att gå vidare med en operation i malmö hjälper vi dig att boka en operationstid.

*Vi vill understryka att ögonlocksplastik inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.