Mellanansiktslyft

Vad är ett mellanansiktslyft?

Beroende på ärftliga faktorer eller åldrande kan kindfettet sjunka ner och resultera i fördjupningar under ögonen och mer markerade så kallade nasolabiala veck (mellan näsan och mungiporna).

I dessa fall kan ett mellanansiktslyft vara motiverat. Vid mellanansiktslyft påverkas den mellersta delen av ansiktet.Kindens mjukdelar flyttas upp i vertikal riktning. Djupa veck mellan näsan och munvinklarna slätas ut och man uppnår ofta även en föryngring i området under ögonen. Resultatet ger ett mer ungdomligt och piggare intryck*.

Vad händer hos oss?

Vid ett första besök hos oss träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor. Då får du även information om vad ingreppet kan kosta,
våra väntetider mm. Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Det är viktigt att du har realistiska förväntningar och får information om vilka områden som kommer att förbättras vid ett mellanansiktslyft.

Om du väljer att gå vidare med en operation hjälper vi dig att boka en operationstid.

 

 

*Vi vill understryka att ett mellanansiktslyft inte garanterar samma resultat för alla. Detta är individuella behandlingar vars resultat varierar från person till person.