Personal hos AK Nygart i Malmö

personal
ulf garpered

ULF GARPERED – PLASTIKKIRURG

Ulf Garpered fick sin läkarutbildning vid Karolinska Institutet i Stockholm och legitimerades 1990. Hans plastikkirurgiska intresse väcktes 1994 under ett vikariat som underläkare på Plastikkirurgiska kliniken i Uppsala.

Ulf blev specialist i ÖronNäsHals-kirurgi 1996 och har även hunnit arbeta ett par år som bröstkirurg på Centrallasarettet i Västerås. Den plastikkirurgiska specialistutbildningen fick han på Universitetssjukhusen i Uppsala och Örebro och blev specialist 2004.

I Örebro har Ulf Garpered under några år varit ansvarig för mikrokirurgiska rekonstruktioner i huvudhalsområdet och därtill rekonstruerat bröst, näsor och ögonlock efter tumörsjukdomar. Han har varit handledare för flera ST-läkare, ofta anlitats som föreläsare inom plastikkirurgin och bedrivit forskning om malignt melanom.

Sedan 2003 har Ulf fortlöpande utbildat sig i kosmetisk kirurgi och arbetar heltid på Akademikliniken i Malmö sedan 2010.

Ulf Garpered är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svenska Läkarsällskapet, Svensk Plastikkirurgisk förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi där han även sitter med i etiska rådet.

flemming lauridsen

FLEMMING LAURIDSEN – PLASTIKKIRURG

Flemming Lauridsen är legitimerad läkare sedan 1977 från Köpenhamns Universitet. Flemming kommer närmast från Privathospitalet Hamlet i Köpenhamn där han arbetade som plastikkirurgisk konsult. Han har en stor och bred erfarenhet av kosmetisk plastikkirurgi med särskilt intresse för kosmetisk ansiktskirurgi.

Mellan åren 1985-1995 gick han sin plastikkirurgiska utbildning på Hvidovre Kliniken för plastikkirurgi och brännskadebehandling samt på Odense Universitetssjukhus. Sedan 1991 är Flemming Lauridsen certifierad specialist inom plastikkirurgi.

Mellan åren 1995-2007 bedrev han en plastikkirurgisk klinik i Köpenhamn. Flemming Lauridsen är författare till ett antal nationella och internationella artiklar. Han undervisar även vid nordiska plastikkirurgiska kurser och workshops i synnerhet i Skandinavien, USA, Polen, Slovakien, Dubai och Mexiko.

Flemming Lauridsen är medlem i: Dansk Kirurgisk Selskab, Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi, European Society of Aesthetic Plastic Surgery og International Society of Aesthetic Plastic Surgery.

Thomas Jonsson

THOMAS JONSSON – PLASTIKKIRURG

Sedan 2018 har vi förstärkt AK Nygart i Malmö med ytterligare en plastikkirurg – Dr. Thomas Jonsson.

Thomas Jonsson har mer än 10 års erfarenhet av rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi med specialistutbildning vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Thomas har även 7 års erfarenhet av kirurgi med specialistutbildning i Örebro.Thomas genomgick sin läkarutbildning i Linköping där han tog läkarexamen, och han är legitimerad läkare både i Danmark och i Sverige.De senaste 7 åren har Thomas fokuserat på estetisk plastikkirurgi med särskilt fokus på bröstkirurgi och ingrepp efter stor viktnedgång.

Thomas kommer närmast från AK Nygart i Köpenhamn där han varit mycket uppskattad och arbetat som plastikkirurg sedan 2014 och har där fått stor erfarenhet av bröstimplantatkirurgi.

CECILIA LIDHOLM, OPERATIONSSJUKSKÖTERSKA

Cecilia har arbetat som operationssjuksköterska sedan 1991. Hon har 19 års erfarenhet inom Thoraxkirurgi innan hon började på Akademikliniken 2010.

Cecilia assisterar under operationen och ser till att allt finns på plats och fungerar inför och under din operation. Cecilia har huvudansvar för vår sjuksköterskemottagning som du kommer på återbesök till 7–10 dagar efter din operation. Cecilia har lång erfarenhet av plastikkirurgi och är den som ansvarar för upplärning av nyanställda. Hon ansvarar också för beställning av vårt förbrukningsmaterial, alla våra implantat samt vår intstrumenthantering.

DANIEL HÖTZEL, ANESTESISJUKSKÖTERSKA

Har arbetat som sjuksköterska sedan 2002 och anestesisjuksköterska sedan 2007. Har erfarenhet av arbete på akutmottagningar och från operationsavdelningar både i Sverige och Norge. Daniel tar hand om dig i samband med sövning och övervakar dig under din operation och du träffar också honom på vår postoperativa avdelning innan och efter din operation. Daniel är läkemedelsansvarig sjuksköterska och ansvarig för medicinteknisk utrustning.

Helén – Anestesisjuksköterska

NATALIE ANTONSDOTTER, RECEPTIONIST

Natalie är den första du möter vid ditt besök. Hon registrerar din ankomst i receptionen och hjälper gärna till vid ev. frågor och bokningar. Det är också Natalie som svarar i telefonen om du ringer till vårt växelnummer.